Mindfulness

Publicerad 2015-09-26 14:01:04 i Gott & Blandat,

Lördagsmys!
 
Dagarna går i ett och jag hinner knappt med själv. Det jobbas för fullt och nu har jag börjat få in träning i mina dagar också. Onsdagen bjöds det på "tjejträning" den träningsvärken sitter i fortforande. Igår vankade jag runt som en höggravid i korrdioren anledning träningsvärk från helvetet så när jag tappade min penna fick jag be min kollega att ta upp den, det gjorde helt enkelt för ont att böja sig ner.

Igår hann jag också med en föreläsning om mindfulness, min kollega gör detta dagligen och jag tänkte det var ett bra sätt för mig att varva ner. Så här lät diskussionen om detta hemma: 
 
F - Jag skall på mindfulnesskurs imorgon
N - Vad är det?
F - Det är en kurs som fokusererar på att vara med medveten om vad man gör. 
N - Det kan du behöva! 

Ibland går det så fort för mig att jag glömmer bort att jag redan har gjort saken. Är ni såna också? Jag gör det utan att tänka. När jag sedan går tillbaka för att göra det jag hade tänkte göra så har jag redan gjort det. Underligt!

I vilket fall, detta var en introduktionskurs och vi började med 15 minuters övning, under den tiden hann jag tänka på vad ja skulle laga för middag, att jag får inte glömma skriva ut tågbiljetten tills på tisdag, vad jag skulle ha på mig till dagens macth och lite till. Ja som ni förstår, det gick inte så bra för mig. Helt plötsligt började det snurra och jag glömde bort hur jag andades när vi skulle fokusera på andningen. Gör om gör rätt säger jag, det blir nog lite mer övning innan det där sätter sig, till en början skall jag ladda ner en mindfulness app och träna innan jag går och lägger mig. 

Kommentarer

Postat av: josefine

Publicerad 2015-09-26 14:30:11

hoppas du har en bra helg! :)

Svar: Det har jag, hoppas att du har det samma :)
Fridas Moln

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fridas Moln

Här hittar ni tjejen med stora drömmar & mål. Brinner för projektledning, evenemang och kommunikation. Kontakt: bjorkroth.frida@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela